Skorstensfejerproblematik – Løst med kommunen

februar 23rd, 2011 af Fredrik Leave a reply »

Til  alle jer med oliefyr og/eller brændeovn.

Vi har nu efter dialog med kommunen følgende retningslinjer for vores rækkehuse.

 • Kravet om tagtrin for sikker adgang til skorsten findes i Bygningsreglement og gælder for nyopførte huse.
 • For eksisterende huse er der ikke krav i Byggeloven, her er kravet er alene begrundet i Arbejdsmiljøloven
 • Der er ikke noget til hinder for anvendelse af stige. Boligejer og skorstensfejer kan lave aftale om brug af tagstige – altså en stige der lægges op hvor og når der er brug for den. Udtalelsen om, at tagstiger ikke kan accepteres må bero på en misforståelse. Fastmontering af stiger kan ikke godkendes.
 • Der kan monteres enkeltmonterede “tagtrin” – eksempelvis stålbeslag, som kan købes i forskellige udformninger til forskellige tagtyper. Denne løsning vil ikke være i modstrid med lokalplanen, og der skal ikke søges om tilladelse til montering.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Advertisement

1 comment

 1. Lars Wille-Jørgensen siger:

  Jeg er ikke ramt af problemet (gasfyr) men vil alligevel nævne, at jeg ikke er sikker på, at jeg forstår hvad det er kommunen har sagt: Der er ikke noget krav om tagtrin iflg. bygningsreglementet for vore huse, men det er der så alligevel efter arbejdsmiljøloven (eller altså en stige, som skal ligge der, når den skal bruges, men som ikke må være fastmonteret).
  Jeg har svært ved at se den praktiske forskel! Og der må vel også være forskel i kravene efter taghældning?
  Med stor respekt for bestyrelsens anstrengelser for at holde styr på regelmassen.