Projekt udskiftning af træer på Buskevej

maj 13th, 2010 af Fredrik Leave a reply »

Bestyrelsen for Buskevejs Grundejerforening har i snart mange år forhandlet med Lyngby-Taarbæk Kommune om reetablering af udgåede træer på Buskevej under at dette har givet noget resultat.
Kommunen har ikke kunnet imødekomme vort ønske med henvisning til kommunens økonomi, ligesom det er oplyst, at der ikke fremover vil være midler til træer.
På det seneste er træerne blevet angrebet af spindemøl, der angriber træer af sorten hæg. På længere sigt medfører dette at de resterende træer går ud, og Buskevej derfor vil være uden træer.
På foreningens generalforsamling i juni måned 2009 blev det diskuteret om foreningen skulle tage initiativ til et projekt gående ud på at sponsere nye træer. En vejledende afstemning viste et flertal herfor.
Bestyrelsen har på denne baggrund udarbejdet følgende forslag:

Der plantes nye træer af sorten Prunus avium Plena også kaldet Fuglekirsebær.
[sthumbs=20|19|18,160,3,n,,]
Vækst:
Middelstort, opretvoksende træ, 7-12 m højt. Ægformet krone, med gennemgående stamme og regelmæssig forgrening. Barken brun til brunrød, glinsende.

Løv:
Ægformet til bredt elliptisk, 7-12 cm langt. Bladoverside mat mellemgrøn, undersiden lysere. Bladrand dobbelt savtakket. Bladstilk med 1 eller 2 kirtler.

Blomst:
Snehvide, tæt fyldte og hængende, 2-3 cm store. Blomsterknopper og de udspringende blomster meget iøjnefaldende kugleformede. Rigt blomstrende.

Frugt:
Sætter ingen frugter!

Plads:
Sol. Trives på de fleste jordtyper, foretrækker dog kalkholdig, næringsrig og ikke for fugtig jordbund. Robust, hårdfør og vindfør.

Anvendelse:
Solitært, som gade- og vejtræ m.m., meget værdifuldt blomstertræ.

Der er indhentet tilbud på fældning, stødfræsning og plantning af nye træer.